Gerd Rognstad
Interessen for slektsforskning kom allerede tidlig på 1970-tallet.
Jeg er 69 år og ble pensjonist for 7 år siden etter 42 år i forsikringsbransjen. Jeg er vokst opp i Ramfjord, som jeg fortsatt bor i. Ramfjord tilhørte tidligere Tromsøysund kommune, som ble sammenslått med Tromsø kommune i 1960.
Under er oppveksten likte jeg veldig godt å høre eldre fortelle om "gamle dager", hvordan folk levde og hva de drev med. Det var sikkert allerede da interessen for lokalhistorie og slekt oppstod. Slektsforskning startet jeg med allerede tidlig på 1970-tallet, det ville seg sånn at Statsarkivet i Tromsø da hadde kontor i samme gate som jeg bodde i. Dermed var jeg "solgt", og det har blitt utallige timer på lesesalen med leting i protokoller, micro-filmer og det som var tilgjengelig der.
Jeg ble ganske tidlig engasjert i kilderegistrering i Slekt og Data. I deres prosjekt Gravminner i Norge har jeg vært med siden 2006. Er fortsatt med der som koordinator med Troms og Finnmark som distrikt.
Transkribering av kirkebøker begynte jeg med i 2015, var først med i dugnad for dødsfallregistrering. Senere har jeg også deltatt i folketellingen 1920 og nå i korrekturlesning av AMF-registrerte lister. Jeg synes det er viktig at tilgjengelige kilder blir gjort søkbare, det gjør arbeidet med å finne sine forfedre-/mødre betydelig enklere og tidsbesparende for de som leter etter informasjon. Derfor er det også viktig at kildene blir gjengitt mest mulig kildetro. Samarbeidet med Arkivverket/Digitalarkivet fungerer utmerket. Får alltid veiledning og hjelp hvis jeg lurer på noe og tilbakemelding på det som leveres.